Társulat

Színházunk az óvodástól a felnőtt korosztályig kínál színvonalas rendezvényeket és programokat.
Társulatunk fő vállalása: a színház értékeinek, kísérletező kedvének megőrzése, a tisztán kimondott szó, az érthető módon átadott, tartalmas gondolat, a friss, korszerű stílus megfogalmazása, megőrzése társulatunk fő vállalása.
Nekünk, színházi embereknek, minden új bemutató ünnep, egy izgalmas időszak vége és egyben valami újnak a kezdete, hiszen minden előadás a bemutató után önálló életre kel, és estéről – estére újjászületik a közönség előtt.
Társulatunk a kor és a közönség idényének megfelelően újabb és újabb produkciókat hoz létre. Reportoárunkat évről-évre úgy állítjuk össze, hogy a legkisebb korosztálytól a
felnőttekig, mindenki megtalálja benne az érdeklődésének legmegfelelőbb programot. Előadásainkat országos hatókörrel, vidéki és budapesti művelődési intézményekben
egyaránt bemutatjuk. Segítve szervező kollégáink munkáját havi rendszerességgel részletes tájékoztatót küldünk aktuális bemutatóinkról, távolabbi terveinkről.

Egy zenés mesejátéktól azt várjuk, hogy klasszikusan induljon: “Hol volt, hol nem volt…”, azonban a FutuRobi így indult: “Hogy lesz, hogy nem lesz, avagy hogyan ne legyen…”
A furcsa kezdet után átlagosan folytatódik a történet, mint ahogyan a nyár is átlagosan
kezdődik Juli és Zsombor számára, élvezik a vakációt, a meleget, a suli nélküli perceket, pont, mint bármelyik kamasz, ám a nap mégsem úgy alakul, ahogyan azt ők eredetileg elképzelték. Váratlanul megjelenik FutuRobi, aki a jövőből érkezett hozzájuk és segítségül hívja őket, hogy közösen oldják meg a jövő gondjait. Így vette kezdetét egy izgalmas időutazás, amiből
rengeteget tanulhattak mind a kicsik, mind a nagyok.

Az előadás során különleges 3D-s vetítési technikát is alkalmaztak, gyönyörű animációkkal, kivételes élménnyé téve így ezt a zenés darabot.

Érdemes újból és újból meghallgatni és megfontolni FutuRobi állításait és véleményét, hiszen a bolygó az unokáink számára is meg kell, hogy maradjon, és a jövőt, mi határozzuk meg a jelenbeli cselekedeteinkkel. Magyarországon még nem látott technikával, különleges játékokkal, igazi élményparkkal várja a játszóház a gyerekeket. A játékok fejlesztésében fontos szempont, hogy a fogyatékkal élő gyerekek is akadály nélkül használhassák azokat. Cél: hogy ne legyen a játszóházon belül szegregált terület. Több funkciót is betölt a játszóház, egy része egyszerűen átalakítható színházi előadások számára alkalmas területté is.
Január elsejétől december 31-ig nézzük végig a naptárt. A nevezetes napokhoz örökérvényű hagyományok, tréfás népszokások, babonás hiedelmek tartoznak: a műsor mindezeket a
színház eszközeivel eleveníti meg. Az Évszaki képzőben négy osztályt lehet kijárni. Egy-egy előadásban egy negyedévet veszünk górcső alá. Az előadást 6-10 éves korig ajánljuk.
“Nem megváltoztatni kell az embert, hanem megérteni!”

A legnagyobb társadalmi problémának, a rasszizmusnak, előítéletességnek enyhítésére szolgáló játék, ami új megközelítésben keresi a megoldást. A cigányság eredetének, hagyományainak, szokásainak, kultúrájának megismerése, és annak megértése szükséges ahhoz, hogy új nézetek alakuljanak ki a társadalomban. A játék lehetőséget ad arra is, hogy felmérjük általános ismereteinket a roma kultúrával kapcsolatosan és meglévő tudásunkat, ismereteinket bővítsük vagy akár megerősítsük.

Utazó társulatunk több féle, színes előadást kínál az óvodásoknak. Nagyon fontosnak tartjuk a gyerekekkel a közvetlen kapcsolatot, ezért előadásainkat az óvodákban, csoportszobákban, tornaszobákban barátságos színpadképet kialakítva adjuk elő.

Színészeink a gyerekek érdeklődésének megfelelő tartalmú és időtartamú (az előadások
hossza 45 perc) történeteket mutatnak be, meséket jelenítenek meg. Olyan meséket, amelyek
a bábjátéktól a verses előadásig igen sok féle módon humoros, szórakoztató formában fogalmazódik meg, végig követve az évszakokat: szeptembertől-júniusig.

A fröccs hungarikum. A kitűnő magyar borok szerelmesei is időnként “megviccelik”
(szódázzák) a bort-mondván, hogy egy jót enni és elmélkedni egy jó fröccs mellett lehet
igazán. A műsor ízelítőt ad a “boldog békeidőkből”. Jellegzetes “platz” ételekkel, sokféle
fröccsel és izgalmas Esztrád műsorokkal várja a kulturáltan szórakozni vágyó közönséget. Szigorúan 18 év fölött!
A táncban megtanulunk szavak nélkül kommunikálni. Erre ad lehetőséget egy új közös
program Matykó Xéniával, a páros tánc, hiszen táncolni bárki tud, aki hisz magában és a párjában, aki új színt adna kapcsolatának, aki nem riad vissza önmaga és kedvese más
oldalának megismerésétől, s akinek mindeközben még kedve is van táncolni tanulni.