Mohai Cintia

Táncművész – ösztöndíjas 2017


Mohai (1)

Győrben születtem, 6 évesen, egy amatőr táncegyesületnél kezdtem táncolni, ahol balettot is tanultam.
2008-ban kerültem a Győri Tánc-és Képzőművészeti Szakközépiskolába, ott végeztem 2014-ben. A klasszikus balett volt a szakirányom, de a modern technikák is közel álltak hozzám. Az évek során életcélommá vált a tánc, hogy egy társulatnál táncolhassak, a színpadon élhessek.
2014-’15-ös évadban csatlakoztam a Miskolci Nemzeti Színházhoz, a Miskolci Baletthez, aminek azóta is tagja vagyok. Nagy örömmel tölt el, hogy itt kezdhettem meg pályafutásomat, mert rendkívül sokszínűek az előadások, különféle táncstílusokkal, szerepekkel és koreográfusokkal találkozhatok. Kozma Attila mellett dolgozhattam Kulcsár Noémivel, Velekei Lászlóval és Gergye Krisztiánnal is. Örök elégedetlen vagyok, de maximalista is, és mindig a legjobb előadásokra törekszem.
Mindeközben 2016-ban megkezdtem tanulmányaimat a Magyar Táncművészeti Egyetem, modern, esti tagozatán, táncos és próbavezető szakon.

Várható szerepek:
Az idei évadban 2 új táncbemutatónk van. Az elsőt Kozma Attila koreografálta meg, a Casablancát, a másodikat tavasszal, Velekei Lászlóval fogjuk bemutatni, a Julie kisasszonyt, amiben Julie szerepét tanulom.
A színház repertoárjában még szerepel egy musical, a Kabaré. Premierje március 24-én lesz, Miskolci Balett is részt vesz benne.
Fontosabb szerepeim:
Kozma Attila: Hamupipőke – mostohatestvér
Kozma Attila: Férfiak, Nők, Fellini: La Strada – anya
Kulcsár Noémi: A Nagy Gatsby – Daisy Buchanan
Kozma Attila: Quixote – Aldonza
Velekei László: Anna Karenina – Katyerina Alekszandrovna Scserbackaja hercegnő
Kozma Attila-Novák Péter: Fekete zaj
Kozma Attila: Casablanca – Yvonne
Kozma Attila: Megdicsőült éj

Mohai (6)Mohai (5)

Mohai (3)Mohai (2)Mohai (4)