Kisfaludy Zsófia

Színész – ösztöndíjas 2016

Kisfaludy Zsófi_portré

Gyermekkoromtól zongoráztam, énekeltem kórusban, és jazz-baletteztem. Mégis először a Budapesti Gazdasági Főiskola kereskedelem-marketing szakán végeztem, közben párhuzamosan a Bartók Béla Konzervatórium magánének szakán folytattam tanulmányaimat. Majd jelentkeztem a Madách Színház stúdiójának Zenés színész szakára, ahol 2013-ban szereztem diplomát. Jelenleg a Színház- és Filmművészeti Egyetemen tanulok, drámainstruktor szakon.

 

Még stúdiósként kiválasztottak a Monte Cristo grófja című musical női főszerepére, majd a Macskák új generációjának lettem tagja a Madách Színházban. Ezután bekerültem az Operettszínházba, ahol olyan előadásokban játszottam, illetve játszom most is, mint a Ghost, a Miss Saigon, a Mozart, az Ördögölő Józsiás, a Marie Antoinette vagy A régi nyár. 2013 nyara óta Németországban és Svájcban játszom felváltva Belle és Teamama szerepét, A Szépség és a Szörnyeteg turné produkcióban, német nyelven.

 

2016 decemberétől látható leszek a Győri Nemzeti Színházban is, ahol a Doktor Zsivágó musical női főszerepét, Lara Antipovát formálom meg. 2017 februárjától pedig az Ének az esőben című előadásban fogom az egyik főszerepet játszani a Budapesti Operettszínházban.

kisfaludy zsofi15-BIR másolata IMG_6334