Kádár Szabolcs

Színész, musicalszínész – ösztöndíjas 2018

DSC_5112-002kicsi

Célom az értékteremtés, a szórakoztatás.

Az énekesi pályámat a nyíregyházi Hang- Szín Musical és Színi Tanodában kezdtem ahol Bánhidiné Magdi néni keze alatt megismerkedtem a musical játszás rejtelmeivel, számos világhírű musicalt állítottunk színpadra, amelyek vizsga előadásaink voltak, ilyen például a Hair, Chichago, Mozart!, Macskák, Fame stb.

 

Az érettségi után Budapestre kerültem, ahol az egyetemi tanulmányaim mellett felvételt nyertem a Vasutas Zeneiskola, és a Budapesti Operettszínház által közösen működtetett Pesti Broadway Stúdióba.

A stúdió akadályait sikeresen vettem, így az Operettszínház vezetősége a színházhoz szerződtetett, és számos sikeres musical és operett főbb szerepét kaptam meg, mint például a Rómeó és Júliában Paris Grófot, a Veled, Uram! című rockoperában, amelyet Szörényi Levente és Bródy János (az István a király folytatásának írt) alkotott, I. István fiát, Imre Herceget. A musicalek és rockoperák mellett operettekben is lehetőséget kaptam, például a Menyasszonytánc című klezmer műben Dávidot, valamint a sokak által ismert Mágnás Miskában a híres Latabár testvérpár által alakított Grófok egyikét, Técsey Pixit alakítottam.

A későbbiekben újabb szerepeket bízott rám a színház. A Lili bárónőben, Frédit és a Viktóriában, Feri grófot, mely mindkettő az operett műfaj közönség kedvenc táncos-komikus szerepkörét színesíti

 

Később szabadúszó színészként kezdtem dolgozni, több magyarországi kőszínházban játszom, illetve játszottam:

a Szegedi Nemzeti Színház West Side Story című musicalben, a „manhattani” Rómeó és Júliában, alakítottam Tonyt, a darab Rómeóját.

a Debreceni Csokonai Színház Légy jó mindhalálig című darabjában Török Jánost adtam.

 

Jelenleg több nagyszabású operett/opera koncertsorozat énekeseként lépek fel a Pesti Vigadóban, a Duna Palotában, valamint a Veszprémi Petőfi Színház Isten pénze című családi musicaljében Freddy szerepét játszhattam el, amelyet tavaly december 15-én mutattuk be. Ezek mellett szerződtetett tagja vagyok a Honvéd Férfikarnak, és aktívan próbálom a Gödöllői Fiatal Művészek Egyesületével a Hamlet című rockoperát, amelyben Hamlet szerepét formálhatom meg, és aktív előkészületek zajlanak a Madách Színházzal, ahol a legújabb Webber musicalt a Rock Sulit fogjuk színpadra vinni.

 

Mottóm: “AKARAT ÉS KITARTÁS A JELLEM MAGJA:”

Eddigi szerepeim:

SZÍNHÁZ/TÁRSULAT
PRODUKCIÓ
SZEREP
Veszprémi Petőfi Színház
Isten pénze
Fred
Debreceni Csokonai Színház
Légy jó mindhalálig
Török János
Szegedi Nemzeti Színház
West Side Story
Tony
Budapesti Operettszínház
Viktória
Feri
Budapesti Operettszínház
Ördögölő Józsiás
Bakszén
Budapesti Operettszínház
Veled, Uram!
Imre herceg
Budapesti Operettszínház
Lili bárónő
Frédi
Budapesti Operettszínház
Rómeó és Júlia
Paris
Budapesti Operettszínház
Mágnás Miska
Pixi Gróf
Budapesti Operettszínház
Tavaszébredés
Otto
Budapesti Operettszínház
Eredei kalamajka
Huszár
Budapesti Operettszínház
Szép nyári nap
Öcsi
Budapesti Operettszínház
Menyasszonytánc
Dávid
Doktorock Színtársulat
Fame
Schlomo

_BEA9215_  EDV_7205_