Ösztöndíj

Az Esztrád Színház és az European-American Cultural Institute pályázatot hirdetett fiatal színészek, musicalszínészek, színházrendezők és táncművészek részére ösztöndíj elnyerésére. Az ösztöndíj célja, hogy tehetséges fiatal művészeknek a pályakezdéshez segítséget nyújtson.

Az ösztöndíj időtartama: 12 hónap, 2016. március 1. – 2017. március 1.

Az ösztöndíj nettó összege: 50.000 .- Ft/hó.

A pályázatról részletesen itt olvashat.

Ösztöndíjasaink véleményei

Bán Bálint

„Nagyon örülök, hogy az Esztrád Színház ösztöndíj program részese lehetek. Az ösztöndíj, egyfajta anyagi segítség, ami a mindennapokban stabilitást ad, azáltal, hogy egy komoly terhet vesz le a művész válláról, ezzel járulva hozzá az alkotás örömének és sértetlenségének fenntartásához. Ez minden készülő produkciónál fontos, hiszen amíg még gyenge bizonytalan és keresgélő egy-egy megvalósítás, addig egy racionális, józan mondattal, gondolattal tönkre lehet tenni. Az alkotáshoz merni kell "álmodni". És az anyagi létezés világában, ahol a főbérlő a bérleti díjat, vagy a Villamos Művek a villanyszámla árát követeli rajtunk, nehéz elrugaszkodni a földtől.”

Kisfaludy Zsófia

„A mai színházi kultúrában egyre elterjedtebb, hogy nincsenek társulatok, hanem vendégművészként játszanak a színészek egy-egy előadásban. Így egy szabadúszó színész anyagi léte is változó: függ a színházak műsorától, a felkérések, szerepek számától. Van jó időszak és van rossz is. Ebben nyújtott egy kis biztonságot, megnyugvást, hogy elnyertem az Esztrád Színház Ösztöndíját. Valamint, időközben felvételt nyertem a Színház- és Filmművészeti Egyetem drámainstruktor szakára, mely egy költségtérítéses képzés, így ennek finanszírozására is tudtam fordítani a kapott ösztöndíjat.”

Nagy Péter István

„Az Esztrád Színház művészeti ösztöndíja nagyban hozzájárult ahhoz, hogy az elmúlt évben művészileg és egzisztenciálisan is megőrizzem az autonóm létezést. Nagy segítség lehet fiatal alkotók és pályakezdők számára, hogy a napi étkezés, vagy a havi rezsi kicsengetésének hogyanja helyett a munkára lehet fókuszálni. Számomra főként az ehhez hasonló hétköznapi problémáktól való elemelkedést tette lehetővé.”

Sándor Péter

"Az Esztrád Színház ösztöndíja nagyban segítette a színészlét anyagi nehézségeivel való küzdelmet, ezáltal a munkám közbeni figyelmem központját kevésbé volt képes elvonni a mindennapi problémák sokasága. Nem csak megbecsülést érzek ezáltal, hanem szakmai visszaigazolást is. Köszönöm a bizalmat, és azon vagyok nap, mint nap, hogy megszolgáljam azt."

Szabó Márton

"Természetesen rendkívül jólesett az Esztrád Színház elismerése, és nagy segítségemre van az ösztöndíj anyagi vonzata is. Mivel a táncművészek pályája igencsak véges és sokszor kiszámíthatatlan, mindig fontosnak tartottam, hogy gondoljak az azt követő időszakra. Szerencsésnek érzem magam, mert művészi pályám mellett pedagógusként is elkezdhettem dolgozni. Ennek érdekében ősztől visszaültem a Magyar Táncművészeti Főiskola iskolapadjába, hogy főiskolai diplomám mellé megszerezzem a pedagógusi mester diplomát. Ennek finanszírozásában van óriási segítségemre az ösztöndíj."