Kiemelt produkciók

Itt élned, halnod kell - Papp László Sportaréna - Budapest

Az Esztrád Színház produkciójában újra Budapesten látható az Itt élned, halnod kell című rockmusical. 2017. december 15-én 20:00 órakor a Papp László Budapest Sportarénában kerül bemutatásra a látványos zenés történelmi utazás a tavalyi felejthetetlen Hősök terei szabadtéri ősbemutató után. 2017 nyarán és kora őszén a hat előadásból álló országos turné a hatalmas tömegek előtt mindenütt osztatlan közönségsikert aratott. Időközben egyre nagyobb közönségigény mutatkozott az ismételt budapesti előadásra. Így kerül sor a musical Aréna-beli bemutatójára.

Rendező: Koltay Gábor.

A zenét a tavaly 40 éves Kormorán együttes házi szerzői Koltay Gergely és Szűts István szerezték.

A történelmi játék főszereplője az 1983-as legendás királydombi István, a király ősbemutató Koppány vezére, Vikidál Gyula. A további fontos szerepeket ugyancsak a rendező régi munkatársai, Bodnár Vivien, Deák Bill Gyula, Kósa Zsolt, Kuczmann Ágnes, Laklóth Aladár, Makrai Pál, Sipos Imre, Varga Miklós, valamint két színpadra termett gyermeke, Varga Vivien és Szabolcs alakítják.

Kisebb szerepekben a Vizeli Csaba vezette komáromi Magyarock Dalszínház tagjai, a látvány megvalósításában az Udovecz György és Zombori Mihály vezette hagyományőrzők, valamint artisták, és lovasok működnek közre.

A darab koreográfusa Doktor László.

Itt élned, halnod kell weboldal

Tartozzon az Itt élned, halnod kell közösségéhez Ön is! Csatlakozzon Facebook oldalunkhoz!

Vízi Színház Velence

Idén nyáron a vízpartra költözik a kultúra. A Velencei-tó északi partján megnyitja kapuit a Velence Vízi Színház, amely a térségben nyaralóknak és a helyieknek egyaránt kulturált szórakozási lehetőséget kínál. Július és augusztus folyamán minden hétvégén előadásokkal, felnőtt és gyermek előadásokkal, mesejátékokkal, táncos, dalos programokkal, musicalekkel várjuk vendégeinket, közvetlen tóparti környezetben, a Velence Korzó Tetőteraszon. A kellemes strandolás élményén túl, a nyáresték eltöltésére is kiváló programokat kínálunk a kicsiktől a felnőtt korosztályig az egész családnak. A velencei korzó a térség egyik legszínvonalasabb strandja. Az élvezetes kikapcsolódást a tágas terület, a rendezettség és a szép panoráma garantálja.

 

Itt élned, halnod kell - Hősök tere 2016.

Katartikus erejű történelmi rockmusical
Június 17. péntek 20:30
Június 18. szombat 20:30
Esőnap: Június 19. vasárnap 20:30

A Hősök terén felállított 1500 m2-es színpadon az elmúlt évtizedek legnagyobb formátumú produkciója kerül bemutatásra. A produkcióban 500 fős társulat színészek, sztárénekesek, táncosok, lovasok, tűzzsonglőrök részvételével állít emléket történelmünk jeles eseményeinek, egy különlegesen látványos zenés történelmi utazás keretében a honfoglalástól napjainkig.

A főszereplők között Deák Bill Gyula, Demjén Ferenc, Varga Miklós, Vikidál Gyula mellett ott lesz többek között  Baronits Gábor, Bodnár Vivien, Csengeri Attila, Fehér Nóra, Gerdesits Ferenc, Hevesi Tamás, Hujber Ferenc,  Kalapács József, Kósa Zsolt, Kuczmann Ágnes, Majsai Gábor, Makrai Pál, Palcsó TamásSzentgyörgyváry Laura és Vadkerti Imre is. A közönség kérésére mindkét este a Kell még egy szó lesz a „ráadás” a történelmi utazás után, a Honfoglalás című film népszerű betétdalát egyik esetben Demjén Ferenc fogja énekelni. A színpadi show díszletét a Hősök tere teljes szoborcsoportja alkotja, amely előtt a Gábriel arkangyal obeliszkjét átölelő háromszintes monumentális színpadrendszer terül majd el.

A nemzeti összetartozás jegyében a produkció méltó tisztelgés az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója előtt.

Itt élned, halnod kell weboldal

Sajtómegjelenések

Tartozzon az Itt élned, halnod kell közösségéhez Ön is! Csatlakozzon Facebook oldalunkhoz!

Anna Karenina

Az orosz balett az egész világon méltán híres és népszerű. A balettművészet bölcsőjét jelentő orosz iskolának gyakorlatilag nincs is méltó konkurenciája.

Nagyszabású és Látványos

Boris Eifman Balettszínház: Anna Karenina produkció Magyarországon egyedülálló lehetőséget kínál, hogy a Kodály Filharmonikusok Debrecen kíséretével az orosz és a magyar kultúra találkozásának a részesei lehessünk a Magyar Állami Operaházban.

 

Boris Eifmant a XXI. század legnevesebb balett koreográfusaként tartják számon. Az ő neve fémjelzi a méltán világhírű, 1977-ben alapított Szentpétervári Eifman Balett társulatot. A társulat szinte végigutazta a világ országait és olyan városokban arattak óriási sikert, mint New York, London, Párizs, Róma.
A világ kritikusai szerint Eifman, a balett formanyelvének megújítója, aki a klasszikus műfajt mesterien elegyíti a modern kor technikai – és látványelemeivel.
Eifman vallja, hogy jó előadás az, ami olyan érzelmi reakciót vált ki a nézőből, mely által közelebb kerül a katarzishoz. Ez alól az Anna Karenina sem kivétel.
Anna-Karenin-Vronszkij szerelmi háromszöge a központi téma, melyben a pszichológiai fordulatokban bővelkedő előadást a csodálatos koreográfia teszi tökéletessé.
“Az érzelmek és a tiszta mozgás látványos cunamija” – írta róla találóan a Chicago Sun-Times.

Jöjjön el Ön is és legyen részese a feledhetetlen élménynek!

Jegyek kaphatóak:

További információért kattintson Facebook oldalunkra!

Macskafogó Musical

Minden idők egyik legsikeresebb magyar rajzfilmje,
a Macskafogó – Szikora Róbert és Valla Attila szerzőpáros keze alatt – musical formájában éledt újjá.
A varázslatos dalok könnyfakasztó humorral fűszerezve garantálják
a közönségsikert.

Főbb szerepekben:
Székhelyi József – elnök
Hujber Ferenc – Safranek
Patai Anna – Holly
Baronits Gábor – Nick Grabowski
Nádas György – Lusta Dick
Oláh Ibolya – Miss Gatto
Kósa Zsolt – Tájföl

Korcsmáros György rendezésében a fiatalos, táncos koreográfiák
látványos animációs vetítéssel kerülnek színpadra.

Craig David és Caramel

2015. május 3.-án igazi koncertcsemegének ígérkezik Craig David és Caramel szuperkoncertje. A teltházas ősbemutató után csak egy ráadás 2014. augusztus 20-án 21.00 órakor az Esztrád – Velence VíziSzínház színpadán, az Északi Strandon, a Vízi Vár területén.

Craig David karrierje kis angol kocsmákból indult és egyedülálló tehetségének köszönhetően vált rövid idő alatt szupersztárrá. 13 top slágerrel, 13 milliós lemezeladással és szerte a világon teltházas koncertekkel Anglia első számú férfi szóló előadójának számít. Mindezt úgy sikerült elérnie, hogy hihetetlen üzleti sikerek mellett zenei és emberi hitelességét is meg tudta őrizni. A lecsupaszított akusztikus hangzástól az elektronikus beütésű R&B-ig több fajta stílussal próbálkozott és lett sikeres. 13 Top 10-es dalával, köztük a Fill Me In, 7 Days, Walking Away, What’s Your Flava, Hot Stuff (‘Le’s Dance’), valamint Stinggel közös óriási duettje, a Rise and Fall révén Craig neve eggyé vált a zenei sokszínűséggel és minőséggel. Azt, hogy népszerűsége az elmúlt években mit sem fakult, bizonyítja, hogy a nézők Craig Born To Do It lemezét az MTV története második legnagyszerűbb albumának szavazták meg, közvetlenül Michael Jackson Thrillere mögött.

Most már biztosan kijelenthetjük, hogy 3 teltházas Wembley Arénás show-ja után május 3.-án Craig David a Kodály Filharmonikusokkal egy egyszeri és megismételhetetlen zenei csemegével kápráztatja el a magyar közönséget, mely állomás egyetlen európai koncerthelyszínként került be Craig koncertnaptárjába.